TEMİZ TOPLUM DERNEĞİ SEÇİM BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI
Temiz Toplum Hareketi Derneği Mersin Gazeteciler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında seçimn öncesinden beklentilerini duyurdu. Dernek Başkanı Mustafa Müderrisoğlu, hem Mersin bazından hem de ülke bazında siyasilere çağrı yaptı. Mersin bazında beklentilerini dile getiren Müderrisoğlu, “Uzun zamandır Mersin e büyük fabrika yapılmadı, istihdam sağlayacak fabrikalar yapılmasına öncülük ediniz.Keza, Mersin de büyük kuruluşlar vergilerini Mersin dışındaki merkezlerinde ödeyerek, Mersin in daha az katkı payı almasına sebep olmaktadır.Yasaları hiçe sayarak çevresel ve yaşamsal tehdit oluşturan sanayi kuruluşlarına müeyyide uygulanamaması kahredici bir vakıadır.Bunlardan en acili doğumuzdaki petrol dolum tesisleridir. Çözüm üretilmesini talep ediyoruz. Bir zamanların yeşil Mersinini yeniden kazanmak için, yerel yöneticiler üzerine telkinlerinizi bekliyoruz."
“ŞİDDET GİDEREK ARTIYOR”
Giderek şiddet toplumu haline geldiklerini belirten Müderrisoğlu, “. Önlemler şimdiden alınmazsa, nesillerde alışkanlığa dönüşüp kültürümüz olacaktır. Yöresel - Ulusal - Küresel ve özellikle çevre sorunları bazında duyarlı, Ufuk Çizgili olmalısınız. Ankara ya mitili atıp kalmamalı, ilçe ve Beldeleri ve STK’nın sık sık ziyaret ederek sorun tespitleyip, çözümler üretmelisiniz. Kürsü haricinde tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasına öncülük ediniz. Tam anlamında Demokrat ve Laik olup meseleleri seviyeli bir şekilde tartışınız. Bu günkü TBMM’de yaşatılmakta olan çirkinliklere asla tevessül etmeyiniz. Yasal olarak vereceğiniz Mal Beyanlarınızı hemşerilerinize de açıklayınız., a)“Nereden Buldun” Yasasını, tekrar hayata geçiriniz. Giderek şiddet toplumu haline geliyoruz. Önlemler şimdiden alınmazsa, nesillerde alışkanlığa dönüşüp kültürümüz olacaktır. Bu konu TBMM de tartışılmalı, şiddete motive eden tüm kaynaklar kontrole alınmalıdır” dedi.
“İSRAFA SON VERİLMELİDİR”
Ülkedeki ekonomiye de değinen dernek başkanı Mustafa Müderrisoğlu, “Ülkemizi ekonomik açmazlardan kurtarmak ve çevrecilik adına Bor Maden yataklarımız işletmeye süratle açılmalı. Endüstri hamlesi başlatılmalıdır. Fosil yakıtlar ve Nükleer yerine, Güneş / Rüzgar / Hidrojen enerjilerine dönük çalışmalar teşvik edilmelidir. Ülke bazında, israfa son verecek önlemler alınmalıdır.Örneğin; 1945’te imzalanıp, yabancı dil eğitimini yabancı vakıflarca bırakan antlaşma, onlarca milyar lira kaybına ve kültür sömürüsüne sebep olmaktadır.O tarihin şartlarında elzem olan bu antlaşmanın, günümüzde hiçbir gereği kalmadığı halde üniversitelerimizde devam etmekte, vergisini dahi alamadığımız bu muazzam rakam, Oxford- Longmarı - Cambridge vs. yabancı kuramlarla işbirlikçilerinin ceplerine akmaktadır” diye konuştu.