HDP Mersin İl Mülteci ve Göçmen Komisyonu üyeleri, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Alış ve HDP Akdeniz İlçe Eşbaşkanları ile birlikte Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi'ndeki çadır kampta yaşamlarını sürdüren mültecileri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Kamptaki her aile ile görüşen komisyon üyeleri sorunları tespit ederek, taleplerini dinledi.
Yapılan incelemenin akabinde tespit ettikleri önemli sorunlar hakkında bilgiler veren HDP Mersin İl Yöneticisi ve HDP Mersin İl Mülteci ve Göçmen Komisyonu Üyesi İhsan Derinöz, yaklaşık 600 insanın yaşadığı kamp bölgesinde yol çalışması yapılmadığı ya da eksik yapılmasından kaynaklı su birikintileri oluştuğunu söyledi ve bu olumsuzluğun da kamptaki insanların gündelik yaşantısını zorlaştırdığını kaydetti. En büyük sorunlardan birinin elektrik olduğunu da vurgulayan Derinöz, bölgedeki insanların, tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını da çok sağlıksız koşullarda karşıladıklarını vurguladı.
Derinöz, "Daha önce sağlık sorunları için her sağlık ocağı ve devlet hastanesinden yararlanırken İl Sağlık Müdürlüğü, bundan böyle yeni oluşturulan göçmen sağlık merkezlerinden yararlanabileceklerini bildirmiş. Bu yeni durumda sağlık hizmetlerine ulaşım sorunu yaratmaktadır. Yine bu kış koşullarında ısınma sorunu yaşıyorlar. Birçok sığınmacı için hala geçici sığınmacı kimliği bile verilmemiş. Buna benzer ciddi hukuk sorunları yaşanıyor. Özellikle çocuklar başta olmak üzere eğitim sorunu da var" dedi.
Tespit ettikleri sorunların çözümü için HDP Mersin İl Mülteci ve Göçmen Komisyonu olarak başta yerel yönetimler olmak üzere ilgili tüm kurumlarla ortaklaşacaklarını belirten Derinöz, sorunların çözümü için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
HABER: GİZEM TOKKUZUN
Haber Merkezi